Echipamente Periferice

Echipamente Periferice 
 Echipamentele periferice asigură comunicarea dintre om și mașină la intrarea și ieșirea informațiilor din unitatea centrală și stocarea unui volum important de date care pot fi reutilizate ulterior.De asemenea echipamentele periferice asigură comunicațiile cu alte rețele de calculatoare,Internet.
Tastatura – este principalul echipament periferic 
de introducere a datelor in calculator. Din punct de vedere functional aceasta are o activitate care se bazeaza pe interpretarea unor semnale electrice.Tastatura are la baza urmatoarele principii de functionare: fiecare tasta are asociat un numar de identificare care poarta denumirea de cod de scanare.Tastatura retine nu numai apasarea unei taste, dar si eliberarea acesteia, fiecare actiune fiind inregistrata separat



Mouse-ul –este alcatuit dintr-o carcasa de plastic prevazuta cu 2 sau 3 butoane, 1 bila cauciucata ce transmite sistemului miscarile efectuate, un cablu de conectare la sistem si un conector de interfata.
Mouse-ul poate fi:
-        mecanic
-        optic


















Monitorul- reprezinta acea componenta a calculatorului care se ocupa cu prezentarea sub forma de imagini si text (afisarea), a informatiei generate de calculator. Ca orice alta componenta a calculatorului el primeste informatii de la o sursa de date. În cazul acesta el primeste informatia de la placa video care la unele calculatoare este inclusa în placa de baza, dar în general este o placa de extensie.
Comanda afisarii informatiilor pe ecranul monitorului o realizeaza calculatorul, prin intermediul placii video. Monitorul este conectat la placa video a sistemului prin intermediul unui cablu video, care contine semnalele de culoare si de sincronizare necesare afisarii pe ecran a imaginilor dorite. 



Camera web este acea camera care se ataşează computerului prin intermediul portului USB şi transmite imagini în timp real, imagini ce pot fi accesate folosind World Wide Web-ul, mesageria instantanee (instant messaging), o aplicaţie de video conferinţă pe computer, platforme de chat, etc. Camerele web includ o cameră digitală care încarcă imaginile pe un server web continuu sau la intervale regulate.
                     





 imprimanta este un periferic care produce o copie fizică a documentelor (texte și/sau imagini) stocate pe calculator ȋn format electronic. Printarea se face de obicei pe medii de printare cum ar fi hârtia, autocolante, etc. Multe imprimnte sunt utilizate ȋn principal ca periferice locale și sunt atașate la calculatoare printr-un cablu special. La imprimantele mai noi se folosește cablu USB (Universal Serial Bus). Unele imprimante, cunoscute ca imprimante de rețea, au incorporate interfețe de rețea și servesc ca instrument de printare pentru toți utilizatorii din rețea.
Imprimantele individuale sunt de obicei concepute pentru a sprijini atât la nivel local, cât și la nivel de rețea ȋn același timp. Ȋn plus imprimantele moderne pot interacționa ȋn mod direct cu medii de stocare, cum ar fi stick-uri de memoie, carduri de memorie și camere digitale. Unele imprimante sunt combinate cu un scanner și/sau un aparat de fax ȋntr-o singură unitate și pot funcționa ca fotocopiatoare. Acest gen de imprimante se mai numesc multifuncționale (MFP – Multifunction printer) sau All-In-One (AOI toate ȋntr-una).

Комментариев нет:

Отправить комментарий